Nuotraukos
Režisierius
Aidas Giniotis
Scenografijos ir kostiumų dailininkė
Laura Luišaitytė
Kompozitorius
Ignas Juzokas
Vaidina
Jūratė Onaitytė (Kler Cachanasian)
Liubomiras Laucevičius (Ilis)
Egidijus Stancikas (Burmistras)
Dainius Svobonas (Mokytojas)
Albinas Budnikas (Bobis, teisėjas Hoferis)
Saulius Čiučelis (Pirmasis miestietis, Konduktorius, Dailininkas Kiuno, Kobis)
Tomas Erbrėderis (Policininkas)
Martyna Gedvilaitė (Trečioji miestietė, Ilio dukra,)
Eugenija Bendoriūtė (Pirmoji miestietė, Burmistro žmona)
Pijus Narijauskas (Ketvirtasis, Ilio sūnus, vyras su dėže,)
Ugnė Žirgulė (Antroji miestietė, II spaudos atstovė,)
Dovydas Pabarčius (Trečiasis, mėsininkas Hofbaueris)
Audronė Paškonytė (Ilio žmona)
Henrikas Savickis (Gydytojas, Tobis)
Artūras Sužiedėlis (Pastorius)
Ridas Žirgulis (Sportininkas, Tabako plantacijos savininkas (VII Kler vyras), Aktoriaus (VIII vyras), Nobelio premijos laureatas (IX vyras) )
Gintautas Bejeris (Antrasis miestietis Helmesbergeris, Radio reporteris, Lobis,)
Elžbieta Banaitytė, Ula Dekerytė (Mergaitė)



Iš vokiečių kalbos vertė Juozas Miltinis

Į mažą nuskurdusį provincijos miestelį, kuriame jau seniai nebeveikia gamyklos, nestoja svarbius keleivius vežantys traukiniai, atvyksta pasakiškai turtinga ponia Kler. Kadaise ji užaugo tame miestelyje, bet išvykusi nesirodė daugiau nei keturis dešimtmečius. Multimilijardierė Kler, galinti finansiškai paremti miestelio bendruomenę,  yra paskutinė gyventojų viltis atstatyti miestelio gerovę. Senoji ponia sutinka paaukoti miesteliui milijardą su viena sąlyga – kad miestelyje būtų atstatytas teisingumas, o tai reiškia, kad būtų nužudytas vienas žmogus, jaunystėje sutrypęs jos meilę. Iš pradžių miestelėnai pasipiktina, juk jie gyvena kultūringame Europos krašte, kur lankėsi Gėtė ir savo kvartetus kūrė Bramsas. Tačiau turtingoji dama sutinka palaukti, ir pamažu žmonių laikysena ima keistis. Jie ima išlaidauti, pramogauti ir elgtis taip, lyg nebylus sutikimas nužudyti vieną iš jų jau būtų duotas ir milijardas jau įsikūręs jų kišenėse.

Spektaklio režisierius Aidas Giniotis mėgina išryškinti svarbiausius dramaturgo keliamus klausimus – kiek kainuoja jaunystės klaidos ir išdavystė, kiek kainuoja vieno žmogaus gyvybė, kiek kainuoja mūsų humanistiniai idealai ir principai? Kiek kainuoja teisingumas? O galbūt tai tėra kaukė, kuria pridengiame savo godumą ir silpnybes?

„Senos damos vizitas“ – pjesė, atnešusi šveicarų dramaturgui Friedrichui Dürrenmatt (1921–1990) pasaulinę šlovę. Rašytojas manė, kad tragedijų laikai jau praėjo, ir tik komedija gali atskleisti šiandienos gyvenimo tragizmą. Dürrenmatas priverčia juoktis ir liūdėti, kvatotis ir baisėtis, lyg klounas, žavingus triukus demonstruojantis ant bedugnės prarajos krašto.



Trukmė – tikslinama

Premjera – 2019 m. balandžio 27, 28 ir 30 d.Didžiojoje scenoje

www.dramosteatras.lt