Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Julius Keleras 58 SAPNAI

Psichologinė drama pagal poeto, fotografo, dramaturgo Juliaus Kelero pjesę, aktualizuoja nesusikalbėjimo, prarasto ryšio su savimi ir visuomene, potrauminės depresijos, realybės neigimo, problemas.
Nuotraukos

Režisierius – Renaldas BARTULIS
Kompozitorius – Gintaras POVILAVIČIUS

Vaidina:
Kostas – Vytautas GASILIŪNAS
Sima – Raimonda KIMBRAITĖ

“Tu neišgirdai… Daug kartų neišgirdai…”
(ištrauka iš pjesės “58 sapnai”)

„58 SAPNAI“ – psichologinė drama pagal poeto, fotografo, dramaturgo Juliaus Kelero pjesę, aktualizuoja nesusikalbėjimo, prarasto ryšio su savimi ir visuomene, potrauminės depresijos, realybės neigimo, problemas. Spektaklio personažai – Simona ir Kostas – gyvena mūsų laike: vartojimo, šviečiančių ekranų ir reklamų laike, kuriame suvokti save tampa vis sudėtingiau. Jauni žmonės ieško savo vietos tarp dviejų kraštutinumų: egocentriško, apie savo veiksmų pasekmes kitiems negalvojančio, atsakomybės neprisiimančio žmogaus ir aplinkybių aukos, negalinčios gyventi savo gyvenimo.

„Pastebėjau, kad dabartinis žmogus vis dažniau rūpinasi tik savimi ir nemato, kas vyksta aplinkui. Arba mato, bet užsimerkia,“ – teigia režisierius Renaldas Bartulis, pasirinkęs originalią spektaklio formą: veiksmas vyksta dviejose skirtingose pusėse, lyg du monospektakliai, simboline siena ir atskiriami, ir sujungiami. Ši forma atspindi ir esminį konfliktą tarp realaus gyvenimo ir iliuzijos, arba tarp noro atsiriboti nuo realaus gyvenimo ir noro į jį sugrįžti. “Tai gyvenimas? Atleiskit, ponai, išdrįsiu patrukdyti, tai gyvenimas? Iš kurios ekrano pusės? Apšviestos ar tamsios? “ – klausia pjesės personažas.

Ar Simona ir Kostas, nenorintys gyventi ten, kur viskas vartojama ir parduodama, taip ir pasiliks po antklode toliau skaičiuoti sapnus?

www.kamerinisteatras.lt