Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

KAIP TAMSA GERIAUSIU DRAUGU TAPO

pagal britų autorės ir iliustratorės Emmos Yarlett kūrinį „Orionas ir tamsa“ (apie narsų berniuką Orioną, išdrįsusį pažvelgti savo baimei į akis), nuo 4 m.
Nuotraukos
Autorius ir režisierius Olegas Žiugžda
Dailininkė Giedrė Brazytė
Kompozitoriai Antanas Jasenka, Ūdrys Jasenka
Vaidina: Saulius Bagaliūnas, Mindaugas Černiauskas, Audronė Grėbliauskienė, Rokas Lažaunykas, Jolita Ross, Vigita Rudytė, Laima Strazdauskienė
 
Premjera – 2019 m.  rugsėjo 7 d.
Trukmė – 40 min.

Spektaklio kūrėjai kviečia susipažinti su mažu berniuku Orionu, bijančiu beveik visko: širšių, dviračių, kirpėjų, jūros, kosmoso, mergaičių, senučių, vorų, bet labiausiai... tamsos. Tačiau vienas lemtingas susitikimas ir užgimusi draugystė su baimės objektu padeda išvaikyti visus tamsoje slypinčius baubus ir padovanoja mažajam Orionui naujų patirčių bei netikėtų atradimų. „Bijome to, ko nepažįstame, - pristatydamas pastatymo idėją tvirtina režisierius O. Žiugžda, - juk ir pagrindinį spektaklio personažą Orioną baugina ne pati tamsa, bet tai, kas slepiasi joje.“ Kūrybinė grupė  paskatins mažuosius žiūrovus išdrįsti pažvelgti savo baimėms į akis ir su jomis susibičiuliauti. Pastatyme vizualizuojamos pagrindinio personažo emocijos ir išgyvenimai leis vaikams susitapatinti ir atpažinti bei apibrėžti kylančias baimes, o suaugusiesiems - geriau suprasti, ką išgyvena tamsos fobiją patiriantis vaikas ir ieškoti būdų drauge jai įveikti.

www.kaunoleles.lt