Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Mozart!

Vunderkindas, kurio laukė šviesiausia ateitis, bet gyvenimas blaškė tarp spindesio ir savęs naikinimo. Muzikos legenda, kurią pražudė genialumas! Michael Kunze ir Sylvester Levay 2 dalių miuziklas
Nuotraukos

 

Pjesė ir eilės Michael Kunze
Muzika ir orkestruotė Sylvester Levay
Poetinis vertimas į lietuvių kalbą Viktorija Streiča, Kristina Siurbytė

Režisierė VIKTORIJA STREIČA
Muzikinis vadovas ir dirigentas JONAS JANULEVIČIUS
Scenografas ARTŪRAS ŠIMONIS
Kostiumų ir grimo dailininkas JUOZAS STATKEVIČIUS
Dirigentė OKSANA MADARAŠ
Choreografas DAINIUS BERVINGIS
Chormeisterė RASA VAITKEVIČIŪTĖ
Šviesos dailininkas AUDRIUS JANKAUSKAS
Vaizdo projekcijos ARVYDAS STRIMAITIS

Premjera 2023 m. spalio 6 d.
Trukmė 3 val.

Vunderkindas, kurio laukė šviesiausia ateitis, bet gyvenimas blaškė tarp spindesio ir savęs naikinimo.

Muzikos legenda, kurią pražudė genialumas!

Miuziklu MOZART! austrų kūrėjai pristato turtingos Austrijos istorijos įžymybę, muzikos pasaulio genijų Volfgangą Amadėjų Mocartą (Wolfgang Amadeus Mozart, 1756 – 1791). Jis – vienas žymiausių visų laikų klasikos kompozitorių, žavėjęs savo meistriškomis melodijomis ir liūdnai garsėjęs ekstravagantišku gyvenimo būdu, beje, primenančiu daugelio šiuolaikinių popžvaigždžių elgesį, po stulbinančios ir karštligiškai greitos karjeros miręs ankstyva mirtimi, būdamas vos 35-erių metų. MOZART! siužeto idėja atskleidžia pagrindinio veikėjo prieštarą jį supančiam pasauliui. Nors istorija rutuliojasi XVIII a., šiuolaikiniai žiūrovai akimirksniu atpažins problemas, kurias sprendžia pagrindinis veikėjas, ir atras nemažai sąsajų su savo gyvenimo patirtimi. Mocartas susiduria su neišvengiamu likimu ir asmenybės brendimo drama, todėl jo istorija yra jaudinanti ir nesenstanti.
MOZART! – roko spindesys rokoko pasaulyje. Stilių sankirta, nesutaikoma praeities ir dabarties kaktomuša atspindi pagrindinio veikėjo esybės dviprasmiškumą. Mocartas, vyras, jaučiasi užgniaužtas Zalcburgo dvaro tradicijų: kaip menininkas, jis yra tik patarnautojas aukštuomenei. Tačiau jis trokšta kūrybinės ir asmeninės laisvės, gyventi savo gyvenimą, svajoti, o tuo pačiu lėbauti, lošti kortomis, mylėti. Mocartą, buvusį vunderkindą, nenumaldomai persekioja jo genialioji asmenybės dalis, „porcelianinis vaikas“ Amadėjus, nepaliaujamai rašantis muziką, matomas tik jam ir publikai.
Šią jaudinančią psichologinę dviprasmybę pabrėžia kompozitoriaus Sylvesterio Levay muzikinė koncepcija: partitūroje derinami ryškūs šiuolaikiniai žanrai – baladės, regtaimas ir rokas su subtiliomis originaliomis Mocarto rokoko melodijomis, skambančiomis kaskart, kai prie fortepijono sėdi Amadėjus, niurzgantis, vaikiškas Mocarto alter ego.
Užuot sutelkus dėmesį į vyraujantį mitą apie genialųjį kompozitorių, miuzikle legendinis Mocartas pristatomas kaip ydingas, trapus ir todėl labai suprantamas žmogus.
Miuziklas MOZART! siekia išlaisvinti Mocarto asmenybę iš klišių bei paviršutiniško garbinimo ir leidžia žiūrovams pamatyti, pajusti Mocartą kaip tikrą, gyvą, kvėpuojantį žmogų.

Pasaulinė miuziklo MOZART! premjera įvyko Theater an der Wien, Vienoje, 1999 m. Pirmoji tarptautinė premjera – 2001 m. Hamburge. Spektakliai buvo pastatyti 9 šalyse: Austrija, Belgija, Kinija, Čekija, Vokietija, Vengrija, Japonija, Pietų Korėja, Švedija, skambėjo septyniomis kalbomis: čekų, flamandų, vokiečių, vengrų, japonų, korėjiečių, švedų. Buvo parodyta daugiau nei 2 300 spektaklių, o per šį laiką miuziklą pamatė virš 2,5 milijono žiūrovų.

Vereinigte Bühnen Wien
Worldwide Stage Rights: VBW International GmbH
VBW

www.muzikinisteatras.lt

Kur ir kada?
Kaunas Data Pradžia
Kauno muzikinis teatras 2024-05-02 18:00
Kauno muzikinis teatras 2024-05-23 18:00
Kauno muzikinis teatras 2024-06-01 18:00
KITI RENGINIAI
„Nuostabu, jog mūsų miuziklą ,,Elisabeth“ jau galima pamatyti ir Lietuvoje, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.
2 dalių miuziklas. Trukmė 3.10 val.
3 veiksmų operetė
Eltonas Džonas, Timas Raisas. 2 dalių miuziklas
2 dalių baletas vaikams