Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Maitinimo tipai viešbučiuose

Be maitinimo, pusryčiai (švediškas stalas) ...
Nuotraukos

 

 

Viešbučiuose galimi šie maitinimo tipai:

 

RO (Room only) - be maitinimo.

BB (Bed&Breakfast) – pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo – nemokamai.

HB (Half Board) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: tirpi kava,
arbata (arba kiti viešbučio administracijos siūlomi gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai – už papildomą mokestį.

HB+ (Half Board Plus) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas). Vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu – nemokamai.

HBS (Half Board Superior) – pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus; pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai (švediškas stalas, šviežiai išspaustos sultys, arbata, kava); priešpiečiai (lengvi užkandžiai, kava, arbata); vakarienė (švediškas stalas pagrindiniame restorane ir restorane a la carte, ribotas alkoholinių ir gaiviųjų vietinės gamybos gėrimų kiekis); vėlyva vakarienė.

FB (Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Pietų ir vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį.

FB+ (Full Board Plus) = EXTFB (Extended Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu – nemokami gėrimai (kai kuriuose viešbučiuose – alus ir vynas).

AI (All inclusive) – viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai. Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, nustato viešbučio administracija savo nuožiūra. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį.

UAI (Ultra All Inclusive) = SAI (Superior All Inclusive) = EXTAI (Extended All Inclusive) = ELGAI (Elegance All Inclusive) = VIPAI (VIP All Inclusive)    – viskas įskaičiuota. Importiniai alkoholiniai gėrimai ir papildomos paslaugos - administracijos nuožiūra. Importinių alkoholinių gėrimų asortimentą ir kuriuose viešbučio baruose jo galima užsisakyti, nustato viešbučio administracija savo nuožiūra. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį.

HCAI (High Class All Inclusive) = DAI - (Deluxe All Inclusive) – viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.

 

Pastaba:

Alkoholinių gėrimų, barų, kuriuose pateikiami gėrimai ir papildomų (mokamų ir nemokamų) paslaugų sąrašą, svečiai gauna atvykę į viešbutį.
Pagal sistemas AI, UAI ir AI luxe visi gėrimai patiekiami tik kiekiais skirtais vienkartiniam vartojimui (stiklinėse). Jei norima su savimi pasiimti butelį vyno ar pan. – reikia sumokėti papildomai.
Įprastai pusryčiai, pietūs ir vakarienė yra patiekiami buffet arba kitaip vadinamo švediško stalo principu, o kartais gali būti patiekiama ir a la carte arba porcijomis. Švediškas stalas – tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltus ir karštus gėrimus.

Paprastai stalas statomas prie sienos arba patalpos viduryje, kad jo vienu metu galėtų prieiti daugiau svečių. Švediško stalo etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo, tačiau reikėtų įsidėti tiek, kiek suvalgai. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje (dažniausiai sezono pradžioje bei pabaigoje), švediškas stalas gali būti pakeistas kitu aptarnavimo būdu, pvz. maistas gali būti dalinamas porcijomis.

A la carte – maisto pasirinkimas restorane pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose    a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną). Laikotarpį, prieš kurį būtina užsisakyti vietą, nustato viešbučio administracija. Pagal viešbučio administracijos nustatytas taisykles, a la carte restorane maitinimas gali būti įskaičiuotas į kainą (pvz.: viena vakarienė viešnagės viešbutyje metu) arba už papildomą mokestį. Maitinimo suteikimo tvarką bei valgiaraštį nustato viešbučio administracija.

Jeigu iš viešbučio išvykstate anksti ryte arba grįžtate vėlai vakare, dėl ankstyvų pusryčių ar vėlyvos vakarienės maisto paketų (atskirais atvejais – už papildomą mokestį) suteikimo prašome kreiptis tiesiogiai į viešbučio administraciją. Jų suteikimo tvarka priklauso viešbučio administracijos nuožiūrai.

Pusryčiai:

• Viešbučiuose Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Olandijoje patiekiami „kontinentiniai pusryčiai”.

  Tai yra: bandelės, sviestas, džemas, kava ir arbata.

• Viešbučiuose Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje pateikiami gana gausūs “pagerinti kontinentiniai pusryčiai”:

  bandelės, sviestas, džemas, sūris, dešra ar kumpis, kava ir arbata.

• Vykstant į keliones, kuomet pusryčiai nėra įskaičiuoti į kelionės kainą, juos galima užsisakyti vietoje viešbučio restorane.

• Kontinentinių pusryčių kaina Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Olandijoje 4-5 EUR.


Info