Ešerio filė švelniame padaže
Pritrūkote idėjų, ką pasigaminti pietums?
Pritrūkote idėjų, ką pasigaminti pietums? Lidse gyvenanti puslapio „Samčio užrašai“ autorė Odeta siūlo išmėginti ešerio filė švelniame padaže.
Žuviai reikės:
- 4 ešerio filė gabaliukų,
- druskos,
- raudonėlio,
- maltų baltųjų pipirų.
Padažui reikės:
- 2 šaukštų sviesto,
- 4 skiltelių česnako,
- 4 mažų jaunų laiškinių svogūnų,
- 1 stiklinės pieno,
- 2 šaukštų miltų.
Žuvies gaminimas:
- Žuvies filė ištrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti 15-20 minučių.
- Kepkite keptuvėje pavartydami po kelias minutes.
Padažo gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepinkite smulkintus česnakus bei svogūno galvutes.
- Dėkite miltų ir maišykite, kad jie nesusviltų. Maišydami pilkite pieno (pilkite tiek, kokio tirštumo padažo norite). Pagardinkite druska ir pipirais.
- Berkite smulkintus svogūno laiškus ir gerai išmaišykite.
- Į lėkštę dėkite žuvį ir užpilkite padažu.
Skanaus!
Info
Straipsnio kategorijos