Anglijoje gyvenanti Rasa (puslapio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė) siūlo išmėginti paprastus, skanius ir minkštus trintų bulvių blynus su pievagrybių įdaru.
Reikės: ● Bulvių virtų - 300-400 g Padažui reikės: ● Agurko - 1vnt. Gaminimo eiga: Aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus. Patiekite blynus karštus su agurkiniu padažu: agurką sutarkuokite per burokine tarka, susmulkinkite česnaką ir krapus, įdėkite majonezo arba grietinės, druskos ir viską išmaišykite.
● Sviesto - 20-30 g
● Fermentinio sūrio - 150-200 g
● Kiaušinio - 1 vnt.
● Susmulkintų krapų - 2-3 valg. šaukštai
● Grietinės - 3 valg. šaukštai
● Pievagrybių - 100-200 g
● Svogūno - 1 vnt.
● Miltų
● Česnako - 1-2 skiltelės
● Krapų - saujelė
● Grietinės arba majonezo - 150-200 g
● Druskos - pagal skonį
Dar šiltas virtas bulves sutrinkite, įdėkite šiek tiek sviesto, sutarkuoto sūrio, smulkiai pjaustytų krapų, grietinės, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, po to įdėkite miltų, kad tešla būtu tvirtesnė. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
Šlapiomis rankomis suformuokite apvalius papločius, į vidurį įdėkite pakepintus pievagrybius su svogūnais, sujunkite papločiaus kraštus ir blynelius apvoliokite miltuose. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gražiai apskrus.