Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Lietuviškos virtuvės mėgėjams - trintų bulvių blynai su pievagrybių įdaru

Anglijoje gyvenanti Rasa (puslapio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė) siūlo išmėginti paprastus, skanius ir minkštus trintų bulvių blynus su pievagrybių įdaru
Nuotraukos

Anglijoje gyvenanti Rasa (puslapio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė) siūlo išmėginti paprastus, skanius ir minkštus trintų bulvių blynus su pievagrybių įdaru.

Reikės:

● Bulvių virtų - 300-400 g
● Sviesto - 20-30 g
● Fermentinio sūrio - 150-200 g
● Kiaušinio - 1 vnt.
● Susmulkintų krapų - 2-3 valg. šaukštai
● Grietinės - 3 valg. šaukštai
● Pievagrybių - 100-200 g
● Svogūno - 1 vnt.
● Miltų

Padažui reikės:

● Agurko - 1vnt.
● Česnako - 1-2 skiltelės
● Krapų - saujelė
● Grietinės arba majonezo - 150-200 g
● Druskos - pagal skonį

Gaminimo eiga:

Aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus.
Dar šiltas virtas bulves sutrinkite, įdėkite šiek tiek sviesto, sutarkuoto sūrio, smulkiai pjaustytų krapų, grietinės, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, po to įdėkite miltų, kad tešla būtu tvirtesnė. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
Šlapiomis rankomis suformuokite apvalius papločius, į vidurį įdėkite pakepintus pievagrybius su svogūnais, sujunkite papločiaus kraštus ir blynelius apvoliokite miltuose. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gražiai apskrus.

Patiekite blynus karštus su agurkiniu padažu: agurką sutarkuokite per burokine tarka, susmulkinkite česnaką ir krapus, įdėkite majonezo arba grietinės, druskos ir viską išmaišykite.

 

Info