Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Kaip paįvairinti vakarienę ir keliauti po pasaulį neišvykus už Lietuvos sienos?

Įvairūs pasaulio virtuvės restoranai ir vykstančios patiekalų ar gėrimų degustacijos, leidžia pažinti neįtikėtinus skonius neišvykstant iš Lietuvos.
Nuotraukos

2019.01.14.

Vakarienė – tai metas, kuomet pagaliau galima atsipūsti po dienos darbų, susitikti su artimais žmonėmis ir neskubant pasidalinti dienos įspūdžiais. Taip pat pasilepinti gardžiu maistu, kuris ne tik numalšins alkį, bet ir padės atrasti naujų, galbūt neragautų skonių. Įvairūs pasaulio virtuvės restoranai ir vykstančios patiekalų ar gėrimų degustacijos, leidžia pažinti neįtikėtinus skonius neišvykstant iš Lietuvos.

Nepakartojama pasaulio virtuvė

Užsienio virtuvės skoniai – kitoks būdas keliauti! Rinkitės šalį, kurios skonius norėtumėte išragauti, ir jūsų lėkštėje atsidurs patys netikėčiausi deriniai. Per unikalius skonius bei aromatus subtiliai sužinosite apie tam tikrą pasaulio kraštą, kurį pasirinkote aplankyti savo skonio receptoriais.


Jei domitės Rytų Azijos skoniais, nepraleiskite progos apsilankyti restorane „Miyako“. Vilniuje įsikūrusiame restorane, galėsite mėgautis japoniškais patiekalais bei pasigrožėti profesionaliu virtuvės šefo darbu. 80 vietų restoranas architektūros požiūriu tarsi padalintas į keturias zonas: „stiklo“ kambarys, tatami kambariai, bendra salė ir baras. Šiame restorane bambukų šešėlių grafika, „akmenukų sodas“, autentiškos melodijos padeda kurti šiltą ir jaukią atmosferą, tinkančią mėgautis japoniškos virtuvės pasididžiavimu – sušiais, įvertinti tradicines sriubas ir karštuosius patiekalus.

Dar viena azijietiškų skonių šalis – korėjietiškų patiekalų rojus – restoranas „TASTE“. Tai vienintelis tokio tipo restoranas Lietuvoje, kuris siūlo susipažinti su korėjiečių ritualais ir įvairius mėsos patiekalus paruošia prieš Jūsų akis. Korėjiečių virtuvė – tai Tolimųjų Rytų tradicijos, kurios nepalieka abejingų. Vienas iš korėjiečių virtuvės išskirtinumų – ypatingas aštrumas. Čia svarbų vaidmenį atlieka kepta mėsa ir jūros gėrybės, todėl restoranuose itin paplitęs mėsos kepimas ant griliaus.

Prancūzų virtuvė, žavinti nuostabaus skonio tradiciniais patiekalais, Vakarų pasaulyje pripažinta bene geriausia. Tai išbandyti patys, galite restorane „Le BonJour“. Autentiškas prancūziškas stilius, žaismingas ir kartu subtilus aptarnavimas, jauki ir kūrybiška atmosfera byloja apie norą dalintis tuo, ką Prancūzija turi geriausio. Tad kvieskite artimuosius ir išragaukite Prancūzijos skonius!

Kiek artimesni Lietuvos virtuvei – Gruzijos patiekalai, tačiau ir čia galima rasti kažką nematyto, neragauto. Chačapuri – tai vieta, kur gerbdami ir tausodami senolių receptus, kepamas kone pats populiariausias patiekalas Gruzijoje – chačapuri. Norėdami svečiams atskleisti autentišką šio patiekalo skonį, restorano meistrai naudoja tik kokybiškus ingredientus ir šviežią gruzinišką sūrį!

Degustacijos – tiems, kurie nori ne tik gurmaniškų atradimų, bet ir žinių

Praturtinkite savo vakarą gėrimų arba patiekalų degustacija, kurios metu Jūs ir Jūsų artimieji susipažins su jų atsiradimo istorija, gamyba, skonių įvairove bei gėrimų derinimo su maistu subtilybėmis.

Jei norite įgyti gurmaniškų žinių, išbandykite gėrimų degustacijas, pavyzdžiui viskio ar vyno. Ar visada žinote, kokį vyną derinti su vienu ar kitu sūriu, kaip gaminamas vynas ir t. t.? Į tokius ir panašius klausimus Jums mielai atsakys šios srities žinovai degustacijos metu. O štai kavos degustacija atskleis Jums visų pasaulio šalių kavos paslaptis. Pramogos metu susipažinsite su kavos kilme, kultūra, istorija, išragausite Amerikos, Afrikos, Azijos kavų skonius. Tačiau svarbu žinoti, jog vykstant į tokią degustaciją, reikėtų vengti aitrių kosmetinių priemonių, kurias naudojant, gali būti sunkiau užuosti ir vertinti kavos skonį.

Maisto gaminimo ir ragavimo ceremonijos


Gaminti maistą, galbūt ne taip smagu kaip jį valgyti, tačiau vis dėl to, tai taip pat gali būti pramoga, jei lankysitės šios srities profesionalų organizuojamose ceremonijose ir kursuose.

„Čiop Čiop“ kulinarijos kursai dovanos Jums unikalią patirtį – gaminti su tikru šefu. 3 valandų kursų metu bus gaminami gurmaniški patiekalai, o pasigaminus, mėgaujamasi 3 patiekalų vakariene su priderintais gėrimais. Šefas pasidalins savo žiniomis, kad tai būtų ne tik įdomu, bet ir naudinga!

Jei domitės rytietiška virtuve išbandykite Sušių gaminimo pamoką. Sušis – yra bene pats žymiausias nacionalinis japonų patiekalas pasaulyje ir vadinamas japoniška duonele. Sušio gaminimas ir degustavimas yra unikalus būdas prisiliesti prie Japonijos kultūros, todėl kartu su meistru, kuris papasakos ir pademonstruos kaip gaminamas šis patiekalas, leisitės į nuostabią kelionę po Japonijos virtuvę, kur galėsite ne tik patobulinti savo kulinarinius gebėjimus, bet ir paragauti pačių pasigamintų šedevrų.

Lietuvių taip mėgiama lašiša, taip pat gali būti pagaminama įvairiausiais būdais, o jų išmokti galite „Shabu-Shabu“ lašišos gaminimo rituale. „Shabu-Shabu“ tai ne vien patiekalas, bet ir gaminimo ritualas, kurį atvykusieji atliks patys. Pirmiausia, patiektame „Shabu-Shabu“ puode apvirsite lašišos gabalėlius, „Shiitake“ grybus bei daržovių juosteles, o kas vyks toliau sužinote pamokoje.

Taigi, dalyvaudami tokiose degustacijose ar vakarieniaudami išskirtiniuose restoranuose turite galimybę bent mintimis ir skonio receptoriais nusikelti į tolimiausią pasaulio kraštą, bei išbandyti tai ką galbūt sunku pasigaminti savuose namuose. Tačiau, net jei Jums nesiseka gaminti nenuleiskite rankų, nes lankydamiesi tam skirtuose kursuose, tai kas šiandien yra jūsų silpnybė, gali pavirsti didžiausiu savo koziriu ir talentu.