Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Kepti šonkauliukai su traškia plutele

Elena kviečia išmėginti paprastą kiaulienos šonkauliukų ruošimo būdą. Visa paslaptis – pirmiausia šonkauliukus reikės apvirti. Laikykitės recepto nurodymų.
Nuotraukos

Elena kviečia išmėginti paprastą kiaulienos šonkauliukų ruošimo būdą. Visa paslaptis – pirmiausia šonkauliukus reikės apvirti. Laikykitės recepto nurodymų.

Reikės: 1 kg kiaulienos šonkaulių,1 šaukšto druskos, 2 lauro lapelių, 5 juodųjų pipirų žirnelių, 5 šaukštų barbekiu padažo.

Mėsą nuplaukite. Pasiruoškite puodą vandens, nes pirmiausia šonkauliukus reikės išvirti. Į puodą dėkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Mėsa turi virti apie 60–90 min. Kiaurasamčiu vis nugriebkite paviršiuje susidariusias putas. Išvirusius šonkaulius kiaurasamčiu išgriebkite ant lėkštės. Likusį sultinį galima panaudoti sriubai virti ar kitiems patiekalams ruošti.

Gerai nuvarvintus šonkaulius dėkite ant kepimo indo, dosniai iš visų pusių aptepkite barbekiu padažu, palikite marinuotis 10–30 min. O tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Šonkaulius kepkite 50–60 min. Padažas turi karamelizuotis, o mėsa per tą laiką turi įkaisti iki pat kaulo.

Šonkaulius patiekite supjaustę po 2–3 kauliukus, su ankštinėmis pupelėmis, bulvėmis, bulvių koše ir daržovėmis. Pirštus apsilaižysite, kaip bus skanu.