Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Kodėl neturėtumėte bulvių laikyti šaldytuve

Nusipirkus daržovių noris jas kuo ilgiau išlaikyti šviežias, todėl neretai jas sudedame į šaldytuvą. Daugeliu atvejų tai protingas sprendimas, tačiau vienos daržovės neturėtumėte laikyti šaldytuve, tai – bulvės.
Nuotraukos

 

Nusipirkus daržovių noris jas kuo ilgiau išlaikyti šviežias, todėl neretai jas sudedame į šaldytuvą. Daugeliu atvejų tai protingas sprendimas, tačiau vienos daržovės neturėtumėte laikyti šaldytuve, tai – bulvės.

Visų pirma, bulvių laikymas šaldytuve neigiamai paveiks jų skonį. Šaltis krakmolą greičiau paverčia cukrumi, dėl to bulvė tampa saldesnė ir kietesnė.

Tačiau visų svarbiausia, šių daržovių laikymas šaldytuve gali būti pavojingas jūsų sveikatai. Krakmolui pavirtus į cukrų, šis sukelia kenksmingą cheminę reakciją, kai iš bulvių ruošiate kokį nors patiekalą.

„The Food Standards Agency“ aiškino, kad verdant ar kepant bulvėse susidaręs cukrus susijungia su amino rūgštimi ir taip susidaro kancerogeninė ir genotoksiška medžiaga – akrilamidas, kuri gali sukelti vėžį ir pažeisti DNR. Tačiau FSA atstovai teigė, kad norint šią hipotezę labiau pagrįsti, reikalingi išsamesni tyrimai.

Tai nereiškia, kad turite išmesti visas bulves ir daugiau jų nebevalgyti, paprasčiausiai jas laikykite spintelėje, popieriniame maišelyje.

 

 


Info