Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Restorano „Toli Toli“ dviejų metų gimtadienio proga – klasikinių kokteilių variacijos ir Vidurio rytų užkandžiai

Nuo šiol kurorto lankytojus jų pamėgta vieta kvies ne tik ragauti gardžių patiekalų, bet užsukti ir vakare bei pasimėgauti kokteliais bei prie jų derančiais užkandžiais
Nuotraukos

Druskininkų restoranas „Toli Toli“ šį mėnesį švenčia dvejų metų gimtadienį ir ta proga šį šeštadienį pristatė išplėstą baro ir užkandžių valgiaraštį. Nuo šiol kurorto lankytojus jų pamėgta vieta kvies ne tik ragauti gardžių patiekalų, bet užsukti ir vakare bei pasimėgauti kokteliais bei prie jų derančiais užkandžiais.

„Labai apsidžiaugėme bei pasijutome įvertinti, kad restoranas pateko į į Lietuvos restoranų TOP 60, bet dabar norime patekti į TOP 30. Širdingai stengiamės, kad svečias namo parsineštų ne tik šiltus prisiminimus apie skanų maistą, bet ir nuotaiką, įspūdį, emociją“, - sako restorano „Toli Toli“ steigėja ir savininkė Indrė Armalytė.

Pasak Indrės, atidarant „Toli Toli“ užmačios buvo gana paprastos – sukurti vietą, kurioje norėta gaminti maistą lyg namie ir į kurią trauktų sugrįžti lyg pas savus bičiulius į svečius. Be didelių pretenzijų ar ambicijų. Nors tuomet restorano meniu atrodė daug kam neįprastas, bet jis ištiesų buvo sudėliotas labai organiškai ir be didelių kūrybinių kančių - lyg savaime sugulė kelionėse išragauti patiekalai, iš mamos ar močiutės paveldėti receptai...

„Praėjus dviems metams po atidarymo jaučiamės gerokai paaugę. „Toli Toli“ turi savo ryškų charakterį, nuotaiką, kryptį. Mūsų Vidurio rytų patiekalų pagerindus sudėliojo šefas iš Palestinos. Gražus sutapimas tas, kad falafelių, humuso, šakšukos banga nuvilnijo ir po kitus miestus, tad šviesti, pasakoti apie receptų ištakas ne visada ir bereikia. Per du metus susiformavo gan gausus mus mylinčių svečių ratas. Nuolat girdime pasiteiravimus ar neatsidarysime kituose miestuose, svečiai vis pastebi, kad mūsų falafeliai skaniausi Lietuvoje. Mišrios kompanijos džiūgauja, mat pas mus randa ką valgyti tiek visavalgiai, tiek veganai, vegetarai, glitimo netoleruojantys ar kitų išskirtinių poreikių turintys žmonės“, - pasakoja I. Armalytė.

Šiltiems vakarams – kokteiliai bei humusas, baba ganuš, falafeliai, labne

Restorano šeimininkės teigimu, vis dažniau žmonės Druskininkuose įsikūrusiame restorane nori šventiškai praleisti vakarą, o kompanijos užsisako dalį restorano arba ir visą bei pageidauja gardžių gėrimų bei prie jų derančių užkandžių meniu. Ta proga ekspertai sukūrė klasikinių kokteilių pasirinkimą bei užpildė baro lentynas kokybiškais ir įdomiais gėrimais, ypatingo recepto punšu. Prie gėrimų priderinome eilę užkandžių, dalis jų yra valgiaraštyje, kiti skirti renginiams.

Nuo šiandien valgymo vietos lankytojai galės gurkšnoti malonų šaltuoju metu punšą, ragauti kartųjį kokteilį  „Negroni Spagliato“, saldųjį „Brandy Alexander“ su brendžiu ir „Frangelico“ likeriu, tradicinį anglišką gaivųjį kokteilį „Tom Collins“, rūgštųjį „Daiquiri“ su baltuoju romu, o „Rhum Room“ ekspertas Simonas Laukaitis sukūrė šio mėnesio kiek rūgštelėjusį „Old Cuban“ su romu. Norintiems siūlysime ir romo ar viskio mini degustacijas.

Visuomet, aišku, galima pasimėgauti gardžiais Vidurio rytų virtuvės užkandžiais – dauguma jų puikiai tinka ir vegetarams. Avinžirnių bei sezamų pastos užtepėlės humuso variacijos kartu su daržovių lazdelėmis ir gardžios ir sveikos, nes turi daug kalcio, yra maistingos. „Toli Toli“ jų siūloma originalių, su džiovintais pomidorais, burokėliais, moliūgais. Tas pats galioja baba ganuš – dūmų kvapo baklažanų ir sezamo pastos užtepėlei. Ji patinka kone visiems, ir vaikams ir suaugusiems.

Falafeliai – avinžirnių gruzdukai, tikri Vidurio rytų virtuvės karaliai, puikiai pakeičiantys mėsą ar papildantys racioną. Palestinoje ar Izraelyje šeimose šio patiekalo receptas eina iš kartos į kartą, ir tikrojo šio patiekalo recepto tikras palestinietis niekada neišduos. Jis gali pasidalinti artimu, panašiu, bet originalusis liks šeimoje. Taip ir „Toli Toli“ šeimininkė Indrė, gavusi iš palestiniečio šefo receptą, didžiuojasi galinti restoranu svečius vaišinti gardžiais, gurgždančiais, bet viduje minkštutėliais falafeliais, bet prižadėjo jį saugoti. Sako, kad būtent „Toli Toli“ tiekia vienus geriausių falafelių Lietuvoje.