Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Lietuvė siūlo paragauti egzotiškų vabzdžių - skorpionų, skruzdžių ir žiogų

Jie yra labai pikantiški, primena šakniavaisių ir truputį mėsos skonį
Nuotraukos

Meksikietiško restorano „El Patron“, kuris bus atidarytas jau kitą mėnesį Londone, Putney rajone, bendrasavininkė Aistė Bart kartu su virtuvės šefu Jozef Youssef egzotiškų patiekalų mėgėjus kviečia paragauti skorpionų jauniklių, „chapuline“ meksikietiškų žiogų  ir juodvabalių lervų.

Lietuvė pasakojo: „Mes turime puikų vandens vabalų, žiogų ir skėrių pasirinkimą. Jie yra labai pikantiški, primena šakniavaisių ir truputį mėsos skonį. Šiuos vabzdžius mes pateikiame su labai aštriais padažais.“ 

Vabzdžiai gali tapti ypač populiariu maistu, jei tik britai nusikratytų šliaužiojančių vabalų baimės – tvirtina restorano įkūrėjai. Taip pat jie mano, kad dėl didelio baltymų kiekio ir menkos įtakos aplinkai, vabzdžiai gali tapti labai svarbūs ateities dietoms.

J. Youssef tikino, kad mitybos atžvilgiu vabzdžiai yra maistingesni. Dėl baltymų kiekio jie yra lygiaverčiai vištienai. „Tai ne dėl pačių vabzdžių. Mes juos sumaišome su skoniais, kuriuos žmonės pažįsta, todėl jie nepajaus, kad vyksta kažkas neįprasto.“ 

Virtuvės šefas pasakojo: „Vabzdžių valgymas reikalauja tam tikro išsilavinimo, siekiant suprasti šių patiekalų teikiamą naudą. Pasižiūrėkite, kiek išteklių reikia naminių gyvulių auginimui. Vabzdžiams jų reikia daug mažiau.

27-erių A. Bart patieks čili kirmėlių tako (isp. „taco“) ir garnyrui – gėrimus su skruzdėlėmis, kurie „truputį kvepia kaip benzinas, bet jų sandara primena ikrus.“

 


Info