Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Triušienos vėrinukai su daržovėmis

Jau grilio sezonas. Šį kartą noriu pristatyti Viktorijos firminį receptą – triušienos vėrinukus.
Nuotraukos

Jau grilio sezonas. Šį kartą noriu pristatyti Viktorijos firminį receptą – triušienos vėrinukus.

Grilio sezonas, kai daugelis leis vakarus gamtoje kartu su draugais ar šeimos nariais. Nepraleiskite progos išsikepti vėrinukų su triušiena.

Triušienos vėrinukams su daržovėmis pasigaminti reikės: 250 gramų šviežios triušienos mėsos, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų medaus, 1 šaukšto Dižono garstyčių, 0,5 šaukšto džiovintų bazilikų, 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 0,5 šaukštelio kajeno pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų, 200 gramų mažų pievagrybių, 1 nedidelės raudonosios paprikos, 8 medinių iešmelių.

Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 30 min. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus ir raudonėlius, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai sumaišykite. Į paruoštą marinatą sudėkite triušienos gabalėlius ir marinuokite apie 30 min. Ant iešmelių pakaitomis maukite paprikos gabalėlius, pievagrybius ir triušienos gabalėlius. Kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir mėsytė. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Jei užklupo lietus, ruošiate šį patiekalą namuose. Vėrinukus apskrudinkite keptuvėje, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

www.snaujienos.lt