Prieš trejetą savaičių Ulonų gatvėje duris atvėrė kavinė „Ulonų užeiga“. Jos vadovė ir darbuotojai džiaugiasi, kad toks neilgas laiko tarpas jau leidžia suprasti, jog jų veikla yra reikalinga ir prasminga.
Vidurdienį – pietaujama, vakarais – pramogaujama
„Pirmosios darbo savaitės atskleidė, kad dauguma žmonių mūsų kavinėje nori papietauti. Tad sutrumpinome darbo laiką, norinčiųjų skaniai ir sočiai pavalgyti laukiame nuo 11 iki 18 valandos. Likęs vakaro laikas skiriamas klubų susitikimams, vakarėliams, jaunimo susibūrimams, mokymams, seminarams. Salės nuomos mokesčio netaikome, užsakovai atsiskaito tik už maistą ir gėrimus. Turime galimybių rengti banketus įvairiam skaičiui žmonių. Banketo valgiaraščio kaina vienam lankytojui – nuo 45 litų. Pageidaujantiesiems patiekiama ir prabangesnių patiekalų. Banketų metu norintieji gali naudotis savo muzikos įranga, pasikviesti patinkančius atlikėjus. Pirmieji čia groję muzikantai įvertino puikią salės akustiką. Norisi priminti, kad esame įsikūrę atokiau nuo gyvenamųjų namų, tad linksmintis leidžiama iki ryto. Puikios sąlygos sudarytos ketinantiesiems mūsų kavinėje organizuoti įvairius pristatymus ir pobūvius“, – pasakojo UAB „Ulonų užeiga“ direktorė Eglė Negru.
Ypatingos paklausos jau sulaukė šios kavinės virėjų gaminami vieno ir kelių kąsnių sumuštiniai. Kaip pastebėta, jie užsakomi visiems gyvenimo atvejams: sulaukus brangaus, netikėto svečio, neturint nuotaikos gaminti namie ar bendradarbiams pavaišinti. Nemažo sumuštinukų padėklo kaina priimtina – nuo 25 litų. Kavinės virėjos įspūdingai farširuoja bei puošia lydekas, antis ir vištas.
Direktorė pastebi, kad daugiausia valgytojų suguža per pietų pertrauką. Darbuotojams tuomet tenka sparčiau suktis, kad dirbantiems alytiškiams nesutrukdytų brangaus laiko. Šioje kavinėje laikomasi tokios taktikos: gaminti kelis, bet garantuotai skanius ir sveikus patiekalus. Kompleksinių pietų meniu papildytas trečiu patiekalu. Tad nuo šiol bus galima rinktis ne iš dviejų, o iš trijų karštųjų patiekalų. Stengiamasi, kad jų kaina būtų 6–7,5 lito. Perkant kompleksinius dienos pietus, puodelis juodos pupelių kavos – tik vienas litas. Pietaujantiesiems siūloma gardžios dienos sriubos, verdamos iš natūralaus sultinio.
„Ulonų užeigoje“ – puikios sąlygos gyventi atvykstantiems sportininkams, plenerų ar seminarų dalyviams. Nakvynei parengti švarūs ekonominės klasės kambariai. Pasak direktorės, šiuo metu galima apnakvindinti 23 žmonių grupę. Nakvynės kaina – 25 litai, dar tiek pat kainuoja trys dienos maitinimai.
Ateities planuose – išvykstamieji furšetai. Šiuo metu laukiama vestuvių, seminarų, gimtadienių ir kitų pramogų kavinėje.
Didžiausias turtas – darbuotojai
„Pas mus dirba nuostabios virėjos Jolita ir Danguolė. Geros virėjos yra didžiausias kavinės turtas. Džiaugiamės ir barmenių Inetos bei Vaidos darbu. Dažnai virtuvėje vyksta kūrybiniai procesai, kad patiekalas būtų patiektas skaniau, gražiau, greičiau. Ypatingą dėmesį skiriame švarai, todėl pagrindinis mūsų veiklos šūkis: švaru, skanu ir nebrangu. Viską gaminame iš šviežių produktų. Pusfabrikačių ir šaldytų produktų nenaudojame. Pieno produktus užsakome bendrovėje „Šaltekšnis“, mėsą – „Riamonoje“, žuvį – „Dauparų“ įmonėje , bulvių užaugina ūkininkas Valdas Simanavičius, paukštiena, daržovės taip pat iš Dzūkijos ūkininkų. Trūkstamų prieskonių ir kitų smulkmenų ieškome specializuotose parduotuvėse.
Klientai giria mūsų gaminamus silkių patiekalus. Nors darbo ir daugiau, bet perkame silkes su galvomis, patys jas išvalome ir marinuojame. Gruzdintas bulvytes taip pat gaminame iš natūralių bulvių. Patys kepame dienos pyragą ir kibinus iš kapotos sprandinės“, – sako E.Negru.
Pažvelgę į valgiaraštį matome, kad čia galima paragauti firminių patiekalų, tai „Ulonų” bulviniai blynai su mėsa ir šilbaravykių padažu bei „Ulonų užeigos” kiaulienos suktinukai, įdaryti džiovintais šilbaravykiais. Viliojantys patiekalai vaikams – „Aštuonkojai“ ir „Smaližių blyneliai“ su ledais.
Prie „Ulonų užeigos“ lengva privažiuoti, įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė. Yra čia erdvės ir kavinei lauke, bet jos vizija dar planuose.