Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Žvejybos tema improvizavęs floristas A. Mažonas: „Maisto produktai floristikoje – tabu“

Septyni bučai ir šimtai įvairiaspalvių gėlių įkvėpė vieną talentingiausių Lietuvos floristų Antaną Mažoną improvizacijoms žvejybos tema.
Nuotraukos

Septyni bučai ir šimtai įvairiaspalvių gėlių įkvėpė vieną talentingiausių Lietuvos floristų Antaną Mažoną improvizacijoms žvejybos tema.

„Man patinka sugalvoti idėją, o vėliau ieškoti geriausių sprendimų, kaip ją įgyvendinti. Žvejybos tema improvizuoti nėra paprasta, juk, galima sakyti, rasti tiesiogines sąsajas tarp žuvų ir gyvų žiedų neįmanoma“, - šypsodamasis sakė kūrėjas.

Iš pukenio, eukalipto, vėdrynų, smulkiųjų rožių, kardelių ir daugybės kitų augalų, atidarant bene didžausią Baltijos šalyse įmonę „jFish“ ir jos patalpose įsikurusią degustacijų kavinę „Šaminė“, A. Mažonas kūrė kompozicijas, primenančias vandens putą, upės dumblius, paupio pievą.

Floristas tvirtino, jog vietos, kurią puoš jo darbai, specifika įpareigojo remtis lietuviškais, o ne egzotiškais motyvais.

„Juk šamas – tai ne lašiša. Todėl norėjosi sukurti natūralias, o ne kiek pabodusio pomastiško stiliaus kompozicijas. Juolab, kad lietuviškumas tikrai nereiškia pilkumo ar nuobodumo“, - sakė A. Mažonas.

Anot jo, floristikoje galioja tam tikras tabu, skelbiantis, jog kūryboje maisto produktai nėra naudojami.

„Ruošti valgius, papuoštus žiedais, galima, o atvirksčiai – ne. Tai kūrėjams taip pat sukuria tam tikrus „rėmus“, - tvirtino A. Mažonas.

Kad floristui teko nemenka užduotis pripažino ir „jFish“ generalinis direktorius Gintautas Ramanauskas.

„Mums buvo įdomu, koks gi bus rezultatas. Juolab, kad auginti žuvis, jas perdirbti ir pateikti klientui mes mokame. Bet kaip tai pavaizduti gėlių kompozicijose...“, - svarstė Kauno rajone, Naujuosiuose Muniškiuose įsikūrusius, tik šviežia žuvimi užsukusiuosius lepinančios įstaigos šeimininkas.