Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Šarlotė su obuoliais

Manoma, kad šis pyragas mus pasiekė iš Prancūzijos. Taip ar kitaip, tačiau tai bene greičiausiai paruošiamas ir, be to, labai skanus kepinys. Iškepti šarlotę gali dargi pradedantis kulinaras.
Nuotraukos

2017.11.26

Manoma, kad šis pyragas mus pasiekė iš Prancūzijos. Taip ar kitaip, tačiau tai bene greičiausiai paruošiamas ir, be to, labai skanus kepinys. Iškepti šarlotę gali dargi pradedantis kulinaras.

Esama visokių šarlotės variacijų, tačiau pati žinomiausia – su obuoliais. Apie ją šiandien ir pakalbėkime.

Pyragui reikės 2-3 obuolių, 3 kiaušinių, 200 g cukraus, 150 g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių (su nedideliu kaupu), 3-4 šaukštų grietinės arba majonezo (galima dėti ir vieno, ir kito), sviesto kepimo formai sutepti, 2 šaukštelių cinamono ir 1 šaukšto vanilinio cukraus (pastarasis nebūtinas).

Po to, kai susvėrėme bei paruošėme produktus, galime pradėti.

Obuoliams pašalinkite sėklalizdžius. Du obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vieną obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais. Supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu.

Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų.

Sudėkite grietinę arba majonezą. Išplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Plakdami miltus po truputį suberkite į kiaušinių-cukraus masę. Sumeskite kubeliais supjaustytus obuolius ir išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. (Kiekviena orkaitė kaista savaip, tad tikiuosi, jog žinote, kokioje temperatūroje jūsų pyragai kepa geriausiai?)

Kepimo formą sutepkite sviestu. Paruoštą masę supilkite į formą (ji turi būti tirštos grietinės konsistencijos). Šarlotės viršų papuoškite pjaustytų obuolių skiltelėmis.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Patikrinti, ar pyragas iškepė, galima mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku. Jeigu įbedus į vidurį ant iešmelio nelieka lipnios tešlos, galima laikyti, jog šarlotę metas traukti iš orkaitės.

Nepamirškite išsivirti kvapios žolelių arbatos!