Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

VIRTUS LT, VšĮ

Socialiniai, visuomeniniai projektai
Kontaktiniai duomenys
Ukmergės g. 306A - 36
Vilnius
tel.: +370 620 63966
projektai@virtuslt.lt
www.virtuslt.lt, www.iveikliga.lt
Įmonės darbo laikas
Pir-Pen 08:00-17:00
Raktiniai žodžiai
Prevencijos ir profilaktikos priemonės informacija, žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės, užkrečiamųjų ligų prevencija,
Pagrindinės kategorijos
Nuotraukos
Žemėlapis
Duomenys atnaujinti: 2024.04.24       Peržiūrėta: 1006    

Užkrečiamosiomis ligomis Lietuvoje kasmet serga apie pusę milijono žmonių, o mirtingumo rodikliai ir toliau išlieka vieni didžiausių Europos Sąjungoje. Užkrečiamųjų ligų  žala  tiek asmens sveikatai ir jo gyvenimo kokybei, tiek šalies biudžetui yra milžiniška.

Širdies pakenkimai, kepenų cirozė, inkstų funkcijos sutrikimai, sunkūs traukulių priepuoliai, paralyžius, vėžys. Tai tik keletas sunkių užkrečiamųjų ligų komplikacijų, gresiančių žmogaus gyvybei. Net ir pasveikę nemažai pacientų visą gyvenimą kenčia dėl skausmingų ir invalidizuojančių liekamųjų infekcinių ligų reiškinių.

Užkrečiamųjų ligų specialistai nuogąstauja, kad sergamumo užkrečiamosiomis ligomis statistika neatspindi tikrosios padėties, nes daugėja lėtinių, užslėptų infekcinių ligų formų. Pavyzdžiui, daugėja vaistams atsparios tuberkuliozės atvejų, manoma, kad hepatitu gali būti užsikrėtęs net kas 12-tas šalies gyventojas.

Kita nerimą kelianti problema – sugrįžta jau išnykusiomis Europos regione laikytos ligos, tokios, kaip poliomielitas, tymai, kokliušas.  To priežastys – didėjanti gyventojų migracija, per mažas dėmesys sveikatos profilaktikai, neigiamas, mitų kaustomas požiūris į imunoprofilaktiką ir mažėjanti vakcinacija,  kuri gali apsaugoti nuo sunkiausių užkrečiamųjų ligų ir jų komplikacijų.

VšĮ „VIRTUS LT“ mano, kad situaciją gerinti pirmiausiai padėtų ligų prevencijos ir profilaktikos priemonės bei nuolatinis asmens bei visuomenės sveikatos stiprinimas. Šiuo tikslu būtina kompetentingai informuoti visuomenę apie šių priemonių svarbą ir galimybes, griauti sveikata tinkamai pasirūpinti trukdančius stereotipus.

Todėl projektas „Saugok save“

  • skatina gyventojų reguliarių profilaktinių sveikatos patikrinimų ir ligų prevencijos priemonių ugdymo kultūrą;
  • informuoja gyventojus apie užkrečiamųjų ligų grėsmes Lietuvoje ir užsienyje bei būdus, kaip šių ligų išvengti;
  • bendradarbiauja su valstybinėmis įstaigomis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir privačiomis įmonėmis, kad sveikatos stiprinimo programos ir užkrečiamųjų ligų profilaktika gyventojams būtų kuo prieinamesnė.

VšĮ „VIRTUS LT“ savo veikloje vadovaujasi užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės pagrindų tvarką nustatančio Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo nuostatomis bei kitais LR sveikatos priežiūrą reglamentuojančiais teisės aktais.

Mūsų veiklos prioritetinės sritys

  • Profilaktinis sveikatos patikrinimas
  • Užkrečiamųjų ligų prevencija
  • Sveikas gyvenimo būdas

Mūsų filosofija

  • Misija formuoti profilaktinių sveikatos patikrinimų ir ligų prevencijos priemonių taikymo kultūrą
  • Vizija išprususi visuomenė sveikatos priežiūros klausimais
  • Vertybės pasitikėk, bet tikrink