Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

Atskleidė, kaip ilgiau šaldytuve išsaugoti maisto šviežumą

Tobulėjant technologijoms, šaldytuvuose atsiranda vis daugiau funkcijų, padedančių išsaugoti kuo daugiau naudingųjų maisto savybių bei produktų šviežumą.
Nuotraukos

2020.06.18.

Tobulėjant technologijoms, šaldytuvuose atsiranda vis daugiau funkcijų, padedančių išsaugoti kuo daugiau naudingųjų maisto savybių bei produktų šviežumą.

Renkantis naują šaldytuvą, buitinės technikos specialistė Jolita Šimaliūnienė pataria atkreipti dėmesį ne tik į jo dydį ir talpą. Ji atskleidė, kokie šaldytuvo parametrai padės ilgiau išsaugoti šviežius maisto produktus.

Technologijos pasirūpins maisto šviežumu ir gaiva

Anot ekspertės, viena iš dažniausiai pasitaikančių maisto gedimo priežasčių – netinkamas drėgmės lygis šaldytuve.

„Šiuolaikinių technologijų dėka kai kurie šaldytuvai sukuria ir palaiko net 70 proc. drėgmės lygį, tad maistas juose praranda mažiau vandens ir ilgiau išlieka šviežias“, – teigia „Senukų“ buitinės technikos specialistė Jolita Šimaliūnienė bei priduria, kad tinkamo drėgmės lygio palaikymas itin svarbus vaisių ir daržovių skoninių savybių bei naudingųjų medžiagų išsaugojimui.

Pasitaiko, jog maisto produktų kvapai šaldytuve susimaišo ir prisigeria nepageidaujamo aromato. „Šiuolaikiniai technologiniai sprendimai suteikia galimybę vėsinti kiekvieną skyrių atskirai ir šią problemą išsprendžia. Nepageidaujamus kvapus šaldytuve sugerti gali ir integruotas aktyvintosios anglies filtras, kuris išvalo orą“, – patarimais dalijasi specialistė.

Išmanūs sprendimai skubantiems

Buitinės technikos ekspertė rekomenduoja atkreipti dėmesį ir į tokias šaldymo įrangos funkcijas, kurios praverčia užimtiems, nuolat skubantiems žmonėms.

Šaldiklių, o kartais ir šaldytuvų vidus ilgainiui pasidengia šerkšnu, todėl, jei neturite laiko dažnam šaldiklio atitirpinimui ir šaldytuvo valymui, J. Šimaliūnienė pataria rinktis įrenginį su „No frost“ sistema.

„Ši sistema iš šaldymui skirto oro pašalina drėgmę, tad šerkšnas ant produktų beveik nesusidaro. Tokie šaldytuvai eikvoja mažiau elektros energijos, tyliau veikia, juose telpa erdvesnė šaldymo kamera“, – komentuoja specialistė.

Jos teigimu, kai reikia atvėsinti didelį kiekį gėrimų, itin pasitarnauja šaldytuvai su durelėse įmontuotu ledukų gaminimo įtaisu, o tuomet, kai užsuka būrys svečių – funkcija, leidžianti sparčiai atvėsinti arba užšaldyti didelį kiekį maisto, išsaugant jo maistingąsias savybes. 

Valdymas nuotoliniu būdu

Modernūs šaldytuvai yra pritaikomi šiuolaikiniams žmonėms. Anot buitinės technikos ekspertės, nustatyti svarbias funkcijas juose galima neatidarius durelių, o tik naudojant išmanųjį telefoną.

Dar vienas technologinis privalumas – atostogų režimo funkcija, kuri užtikrina efektyvų šaldytuvo darbą net išvykus poilsiauti. „Nustačius sumanųjį atostogų režimą, šaldytuvas išsijungia, tačiau šaldymo kamera veikia toliau. Tad mėgaudamiesi atostogų akimirkomis, taupote elektros energiją, o šaldiklyje esantys produktai išsaugo savo šviežumą“, – teigia „Senukų“ ekspertė.

Nuotrauka – „Deposit photos“.