Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

Orkaitės naudojimo gudrybės, paversiančios Jus tikrais profesionalais

Nors orkaitės yra sutinkamos praktiškai kiekvienoje virtuvėje ir jų naudojimas retai kada sukelia daug klausimų, visgi, šioje srityje dar tikrai galima tobulėti.
Nuotraukos

2019.05.24.

Nors orkaitės yra sutinkamos praktiškai kiekvienoje virtuvėje ir jų naudojimas retai kada sukelia daug klausimų, visgi, šioje srityje dar tikrai galima tobulėti. Juk visuomet galima gaminti taupiau, efektyviau ar netgi skaniau – jei būtent tai ir siekiate padaryti, turėtumėte savo kasdienybėje pritaikyti kelias paprastas, tačiau labai naudingas gudrybes.

Žinokite savo orkaitės galimybes

Dabar orkaitės gali nustebinti savo funkcionalumu, todėl turėtumėte tiksliai išsiaiškinti, ką sugeba Jūsų turimas įrenginys. Tam tikri veiksmai turėtų būti atliekami ir tuomet, kai orkaitės kai kurių savybių neturi. Pavyzdžiui, jeigu šiame prietaise nėra konvekcijos, o Jūs norite pagaminti iš visų pusių apskrudusius gaminius, gali tekti maistą dažniau pavartyti ar sukeisti vietomis. Orkaičių galimybės priklauso ir nuo pasirinkto tipo – kiekvienas iš jų turi savų niuansų, todėl norint tapti guru, teks paskirti šiek tiek laiko naujos informacijos įsisavinimui.

Neatidarinėkite durelių kepimo metu

Nors galimybė atidaryti orkaitės dureles ir apžiūrėti savo kepinius skamba viliojančiai, pasistenkite šiai pagundai atsispirti. Visų pirma dėl to, kad orkaitės viduje ženkliai nukris temperatūra – tai reiškia, kad prailgės kepimo laikotarpis ir padidės sunaudojamos energijos kiekis. Be to, kai kuriems kepiniams tokie temperatūrų svyravimai gali turėti neigiamos įtakos: jei kepate pyragą ar purius pyragėlius, nesistebėkite, jei po durų atidarymo šie gaminiai nepataisomai subliukš.

Stenkitės neperpildyti orkaitės

Siekiant sutaupyti laiko ir sumažinti išlaidas, neretai orkaitėje vienu metu mėgstama kepti kelis patiekalus – toks pasirinkimas tikrai sveikintinas, tačiau vertėtų nepersistengti. Įsitikinkite, kad indai nesiliečia prie orkaitės kraštų ir nėra suspausti vienas šalia kito – siekiant puikių rezultatų, privalu pasirūpinti, kad cirkuliuojamas oras galėtų pasiekti kiekvieną kepamą elementą.

Niekuomet nenaudokite folijos

Nesistebėsime, jei esate girdėję patarimą, kad orkaitės viduje naudojama folija gali padėti išvengti lašelių kaupimosi, tačiau mes siūlytume jokiu būdu tokiais patarimais nesivadovauti. Toks metodas gali pagreitinti Jūsų patiekalų kepimą (bet tai ne visuomet yra gerai), o taip pat – netgi pažeisti kaitinimo elementus ir taip sugadinti Jūsų orkaitę. Tokių pasekmių tikrai norėtųsi išvengti, tad verčiau orkaitėje naudokite tik specialiai kepimui pritaikomus gaminius.

Atsakingai pasirinkite kepimo indus

Galutiniam patiekalų skoniui daug įtakos turi naudojamos orkaitės ir kaitlentės, ne mažiau svarbūs ir Jūsų įgūdžiai, tačiau didžiąją dalį šlovės galite atiduoti savo turimiems indams. Jei į orkaitę dedate metalinius indus, įspūdingų rezultatų nesitikėkite – stikliniai ir keramikiniai gaminiai kur kas geriau sulaiko šilumą, todėl net ir žemesnėje temperatūroje maistas gali iškepti idealiai.

Nepamirškite pasirūpinti švara

Orkaitės viduje susikaupę nešvarumai ne tik neprideda estetikos, bet ilgainiui gali pakenkti ir efektyviam orkaitės veikimui bei puikiam Jūsų patiekalų skoniui ar netgi kvapui. Norėdami to išvengti, reguliariai turėtumėte šį įrenginį išvalyti. Dabar šis darbas tikrai nėra sudėtingas, kadangi daugelis įrenginių turi savaiminio išsivalymo funkciją – tokios orkaitės kaina dažniausiai nesiskiria nuo kitų modelių, todėl nemėgstantiems buities darbų, tai yra vienas idealiausių pasirinkimų. Tiek šią, tiek kitas funkcijas turinčias orkaites galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pritaikę šias gudrybes savo kasdienybėje, daug paprasčiau paruošite įspūdingo skonio ir viliojančio aromato patiekalus. Tuo džiaugsis ir Jūsų namiškiai – juk kuo sklandžiau viskas klostosi, tuo dažniau norisi gaminti!