Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

Kaip išsirinkti virtuvinį kombainą

Į kombainą rekomenduojama dėti bent iki 80 ˚C atvėsusius skysčius ir produktus, kitu atveju galima pažeisti įrenginio dalis
Nuotraukos

 

   Jei jau apsisprendei kurias funkcijas turi turėti tavo virtuvės kombainas, tuomet galima rinktis konkretų modelį. Greičiausiai lyginsi kelis panašius įrenginius, tad atkreipki dėmesį į šiuos dalykus: 

  • Galingumas. Ši savybė yra pati reikšmingiausia. Kuo prietaisas galingesnis, tuo lengviau jis susidoros su didesne darbo apimtimi ir su kietesniais produktais. Galingumas labai susijęs su kaina – kuo galingiau, tuo brangiau. Rekomenduojama įsigyti bent 700W virtuvinį kombainą, kitu atveju įrenginys gali turėti problemų su kietos tešlos minkymu ar mėsos malimu. Galingesni įrenginiai dažniausiai turi kelis darbo greičius, tad su galingu kombainu galėsi atlikti ir mažiau galingumo reikalaujančius darbus.
  • Išmatavimai. Pagaliau įrenginys, kurio viena iš svarbiausių savybių yra išmatavimai. Tikrai nesinori virtuvėje turėti griozdo, netelpančio nei į vieną spintelę. Tad prieš perkant reikia labai gerai įsivaizduoti norimus išmatavimus, o dar geriau tiesiog išsimatuoti virtuvinio kombaino laikymui skirtą vietą. Įvertinki, kad jis sveria gan nemažai, tad jį dėti į sunkiai prieinamą vietą nerekomenduojama.
  • Priedai. Jei perki įrenginį, kuris atlieka ne visas virtuviniui kombainui būdingas funkcijas, pasiteirauki ar prie jo įmanoma prikomplektuoti daugiau darbų atliekančius priedus. Gal dabar tau reikia mažiau funkcijų, o ateityje norėsi, kad jis papildomai dar spaustų sultis ar tarkuotų bulves.
  • Valymas. Išskyrus pjaustymo peilius, visas kitas dalis galima plauti indaplovėje. Geriau, kad įrenginys turėtų kuo mažiau dalių, bus paprasčiau jį išrinkti ir sudėti. Dubenį ir maišytuvą patogu valyti su pačiu kombainu. Tiesiog įpilki į jį vandens bei valymo skysčio ir įjunk.
  • Peiliai. Jie turėtų būti pagaminti iš nerūdijančio plieno. Smulkinant peiliais rekomenduotina naudoti pulsavimo mygtuką. Jo pagalba lengviau reguliuosi apdorojamo produkto smulkumą.
  • Tiekimo vamzdis. Kuo platesnis, tuo geresnis. Jei pjaustai nedidelio skersmens produktą ir jis per laisvai juda tiekimo vamzdyje, rekomenduotina vamzdį susiaurinti, į jį įdedant specialų priedą.
  • Maišytuvo indas. Tikrai verta rinktis nedūžtamą maišytuvo indą. Taip pat naudinga, jei jis neturi metalinių dalių, tuomet prireikus susmulkintą maistą kartu su indu galėsi dėti tiesiai į mikrobangų krosnelę.
  • Dubenėlis. Didelės talpos indas leidžia vienu metu apdoroti didelį kiekį produktų, pvz., iki 2 l sriubos, 1.7 kg tešlos ar 7 kiaušinių baltymų. Tai tikrai naudinga ruošiant patiekalą dideliam žmonių kiekiui.

Rekomenduojama įsigyti bent 700W virtuvinį kombainą, kitu atveju įrenginys gali turėti problemų su kietos tešlos minkymu ar mėsos malimu...

 

Info