Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

12 būdų, padėsiančių sumažinti išlaidas maistui

Nepatikėsite, kad taupydami maistą tuo pačiu sutaupysite ir pinigų
Nuotraukos

Nepatikėsite, kad taupydami maistą tuo pačiu sutaupysite ir pinigų. Susipažinkite su 12 būdų, kaip sumažinti išlaidas maistui.

Britai – švaistūnų tauta, kasmet išmetanti 7 milijonus tonų maisto ir gėrimų, o tai lygu 5 kilogramams per savaitę kiekvienam Britanijoje stovinčiam namui. Venkite bereikalingo maisto, kurį vėliau tenka išmesti. Mes jums parodysime, kaip tai padaryti.

Neišmeskite maisto

1. Saugokite bulves

Svarbiausia laikyti jas tinkamoje vietoje – tai gali padvigubinti jų stovėjimo laiką. Jokiu būdu nekiškite jų į šaldytuvą, vietoje to ieškokite vėsaus, tamsaus namų kampo; būtų idealu, jei temperatūra jame būtų apie 5 – 8C. Laikykite bulves popieriniame ar medžiaginiame maiše. Maišo medžiaga leis bulvėms kvėpuoti, o tamsa sulėtins ūglių augimą ir puvimą. Taip bulvės gali išstovėti daugiau nei mėnesį.

2. Nepirkite didelių salotų maišų

Jos pernelyg greit sugenda, tad daug geriau ir ekonomiškiau būtų rinktis salotų galvas; jos gali stovėti žymiai ilgiau. Jei labiau mėgstate „palaidus“ lapus, ieškokite paprastojo rėžiuko, gražgarsčių ar špinato lapų, kuriuos galėsite sutrinti į pesto padažą ir užšaldyti vos tik jiems pradėjus vysti.

 

3. Pratęskite pieno galiojimo laiką

Besibaigiant pieno galiojimo laikui užšaldykite jį mažomis porcijomis, o prireikus – atšildykite. Tą patį galite daryti ir su sūrio likučiais, o miško uogas bei kitus paskutines savo dienas skaičiuojančius vaisius galite sutrinti ir sušaldyti į sveikas ir skanias naminių ledų porcijas.

4. Saugokite duoną

Jei jūsų šeima dažnai nespėja suvalgyti viso duonos kepalo iki jam sudžiūnant ar supelijant, vos ją nusipirkę užšaldykite pusę kepalo lygiomis porcijomis po dvi riekeles. Ji atitirps akimirksniu, o sudžiūvusią duoną galite naudoti duonos ir sviesto pudingui ar panzanelos salotoms ruošti.  

5. Naudokite obuolius

Jei jūsų virtuvėje stovi dubuo su savaitės ar senesniais obuoliais, galite juos sutarkuoti ir išvirę su bulvėmis sutrinti į košę, kuri puikiai tiks prie dešrelių, arba paruošti obuolių padažą ar kompotą, kurį galėsite laikyti šaldiklyje.


Apsipirkdami taupykite pinigus

6. Pirkite nepjaustytą mėsą

Išleisite gerokai daugiau papildomai mokėdami už plastmasinius paketus su jau supjaustytu kumpiu, vištiena ar kiauliena. Geriau pirkite mėsos gabalą, visą viščiuką ar krūtinėlę. Gaminkite patys, o jei visos mėsos nesunaudojate iš karto – supjaustykite ir užšaldykite porcijomis.

7. Rinkitės turgų

Vaisiai ir daržovės prekybos centruose brangesni.Vietoje jų apsilankykite vietinėse krautuvėlėse ar turguose, kur jos per pus pigesnės – ypač dienos pabaigoje.

8. Lankykitės kepyklose

Didžioji dalis prekybos centruose esančių kepyklų kasdien kepa šviežią duoną, kuri gali stovėti gerokai ilgiau ir yra pigesnė. Jei manote, kad jos visos nesunaudosite – užšaldykite, o vėliau galėsite ją panaudoti kaip džiuvėsius ar pan.


9. Nešvaistykite brangaus aliejaus

Jei manote, kad patiekale nebus jaučiamas aliejaus skonis, nenaudokite brangaus rapsų ar alyvuogių aliejaus. Vietoje jo rinkitės paprastą saulėgražų aliejų.

Įveskite tvarką savo virtuvėje

10. Sutvarkykite spinteles

Laikykitės parduotuvių siūlomos tvarkos – iškelkite į priekį spintelių gilumoje esančius produktus, kurių galiojimo data greičiausiai baigsis, ir stenkitės jos nepražiopsoti, o naujesnes prekes sudėkite giliau.

11. Ištuštinkite šaldiklį

Neleiskite savo jam tapti žuvų pirštelių ir viščiukų kaulų kapinynu. Jei turite produktų, kurie gali stovėti keletą mėnesių, pirma valgykite jau užšaldytus. Nelaikykite jų per ilgai, nes jie praras savo skonį

12. Atsisakykite jau paruošto maisto

Dažniausiai tokie produktai – gerokai brangesni, nesubalansuoti ir niekada nebūna tokie skanūs, kaip naminiai patiekalai. Nešvaistykite pinigų maistui, kurio daugiausiai išmetama JK. Vietoje to paaukokite šiek tiek savo laiko ir pasigaminkite troškinį, sriubos ar kepsnį. Galite viską sušaldyti porcijomis ir būti pasiruošę, jei kartais prireiktų greitai pagaminamo maisto.

 


Info