Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

2017-aisiais – ramesnių spalvų manikiūras

Daugelis moterų savo nagus puošia ne vienos spalvos nagų laku
Nuotraukos

Radviliškyje jau penktus metus dirba jauna ir perspektyvi manikiūro meistrė ir grožio salono įkūrėja Ovidija Štarė. Nuosavą verslą įkūrusi vos sulaukusi 19 metų moteris sako, jog per pastaruosius metus sparčiai keitėsi nagų lakavimo technikos, spalvų ir raštų madų tendencijos. Pavyzdžiui, šiuo metu populiariausios manikiūro spalvos yra pilka, dramblio kaulo, juoda, „nude“,  „baklažano“ bei rausvi atspalviai. Jaučiama, kad po didžiųjų metų švenčių moterys yra išsiilgusios ramesnių atspalvių, todėl mieliau renkasi kuklesnį manikiūrą. Tačiau artėja šventojo Valentino diena, tad tikėtina, jog kalėdiniu laikotarpiu taip pamėgta raudona vėl bus paklausi.

Naujos nagų lakavimo technikos
O. Štarė pastebi, jog nuo jos darbo pradžios per penkerius metus labai pasikeitė manikiūro technika, patobulėjo gaminamos priemonės, todėl dabar galima sukurti tikrus meno kūrinius tiesiog ant nedidelio nago plotelio. Be to, vis daugiau moterų susirūpina savo rankų ir nagų priežiūra, todėl stengiasi, jog jų nagai visada būtų gražūs ir tvarkingai nulakuoti.

Manikiūro meistrė pripažįsta, kad kur ji bebūtų, visada atkreipia dėmesį į moterų rankas. Pasak O. Štarės, tikriausiai kiekvienas turi savo profesinę ligą. Ypač meistrei smagu matyti gražiai papuoštus ir tvarkingais prižiūrimus moterų ir merginų nagus.

„Pastebiu moterų rankas visur: parduotuvėje, stovėdama eilėje vaistinėje ar poliklinikoje. Klienčių sparčiai daugėja. Tai tikriausiai priklauso ne tik nuo meistrės darbo, bet ir nuo to, kad šiuo metu itin madinga prižiūrėti nagus. Džiaugiuosi, jog moterys atranda daugiau laiko sau.

Per pastaruosius metus labai keitėsi manikiūro mados tendencijos, lakavimo technikos. Kartais lankausi seminaruose, mokymuose, kur atnaujinu žinias, išmokstu naujų lakavimo technikų. Yra daug naujų lakavimo būdų, kurie padeda papuošti nagą taip, jog nago dailė išliktų nepakitusi ilgesnį laiką.

Atsirado patvaresnių nagų lakų, kitų manikiūrui naudojamų priemonių. Pavyzdžiui, labai įdomus yra „termo“ lakas, kuris reaguoja į šilumą. Keičiantis spalvą manikiūras taip greit nenusibosta. Populiari šiuo metu yra kiniška dailė ar 3D manikiūras“, – vardija naujoves meistrė.

Žvelgiant į šiuolaikinę manikiūro mados tendenciją, anot O. Štarės, dabar moterims galima pasiūlyti tikrai daug lakavimo variantų.

„Žengiame kartu su naujovėmis, nes stengiamės įtikti net išrankiausioms klientėms, kad visos iš grožio salono išeitų patenkintos ir išraiškingai papuoštais nagais“, – sako meistrė O. Štarė.

Vienspalvis lakavimas labiau patinka jaunoms
Daugelis moterų savo nagus puošia ne vienos spalvos nagų laku, ir nesvarbu, ar manikiūrą jos pačios darėsi namuose, ar grožio salone. Šiuo metu populiaru nagus lakuoti keliomis spalvomis, kad jie atrodytų žaismingiau. Tačiau O. Štarė pastebi, jog vis dar yra moterų, mėgstančių ir vienspalvį manikiūrą. Dažniau vienspalvį manikiūrą renkasi paauglės.

„Kažkodėl paauglės lankuojasi viena spalva nagučius ir rečiau mėgsta kažkokius raštus, gėles. Gal todėl, kad stengiasi, jog manikiūras neatkreiptų aplinkinių dėmesio, nes ir mokykloje reikia laikytis tvarkos. Gal ir atrodys keista, bet ryškius ir ekstravagantiškų spalvų (salotinė, oranžinė, geltona) manikiūrus labiau mėgsta vyresnės moterys, kai paauglės nagus puošia švelnių pastelinių spalvų tonais. Šiuo metu itin populiarios yra pilkos ir juodos spalvos manikiūrai. Tikriausiai todėl, kad po švenčių moterys išsiilgo gaivesnių spalvų. Tačiau turiu klienčių, kurios kaskart nagų lako spalvą renkasi pagal nuotaiką: kartais nusprendžia lakuotis ryškiai, o pasiilgusios ramesnių atspalvių renkasi švelnesnius atspalvius, – pasakoja O. Štarė.

Nagų dailė: ne tik gražu, bet ir praktiška
Kartais žvelgiant į kristalais padabintas moters rankas atrodo, jog tokių nagų savininkės namuose nieko ir nedaro, kaip tik sėdi gražiai sudėjusi rankeles. Tačiau manikiūro meistrė O. Štarė aiškina, kad gražiai papuoštus nagus gali turėti ir namų šeimininkės, nes naudojamos medžiagos itin patvarios ir ilgai išlieka nepakitusios ant nago.

„Visos nagų puošmenos kuriamos taip, kad jos tarnautų ilgai ir būtų praktiškos. Pats ilgalaikis gelinis lakavimas yra labai praktiškas, nes jis ilgai išlieka. Moterys juokauja, jog ilgalaikis lakavimas daro stebuklus, nes juo patepti nagai it patręšti pradeda augti. Tačiau paslaptis labai paprasta: kadangi nagas yra padengiamas storesniu gelinio nagų lako sluoksniu, jis sutvirtėja, sunkiau yra pažeidžiamas, rečiau lūžinėja“, – aiškina meistrė.

O toms moterims, kurios vis dar galvoja, kad nago lakavimas kenkia, O. Štarė sako, jog sveikas ir gyvybingas nagas turi kvėpuoti ir tada jokių problemų nebus, todėl patyrusios manikiūro meistrės žino, kad lakuojant reikia palikti tarpelį prie nago odelės, kad kvėpuotų net ir ką tik nulakuoti nagai.

Ilgi nagai ypatingoms progoms
Paprastai ilgus nagus užsiauginti ar prisiauginti moterys siekia didesnėms šeimos šventėms ir ypatingoms progoms. O. Štarė sako, jog ilgi nagai visada puošia moters rankas. Ypač šventiškai atrodo gražiai nulakuoti ilgi nagai. Be to, ant ilgų nagų yra daugiau vietos piešimui, akučių klijavimui, todėl juos galima gražiau dekoruoti.

Pripažinkime, kad ilgi nagai ne tokie ir praktiški plaunant indus, segant sagas ar atliekant kitus darbus. Todėl meistrė pataria geriau turėti gražius ir nenulūžinėjusius, nors ir trumpesnius nagus, kuriuos galima lengviau prižiūrėti.
 

„Moterims patariu geriau turėti trumpesnius, bet tvarkingus nagus, nes nepratusios prie ilgų nagų dažnai juos po kelių dienų nusilaužo. Kai kurios patarimų nepaiso. Sutinku, kad ilgi nagai atrodo itin šventiškai, tačiau ne visos moka su jai elgtis“, – sako O. Štarė.

Ruošiantis ypatingoms šventėms vis dar išlikęs populiarus prancūziškas manikiūras. Nors moterys prancūziškam manikiūrui renkasi įvairias spalvas, šventiškiausia, anot meistrės, yra balta.

Beveik kiekvienas atliktas O. Štarės manikiūras puošiamas blizgučiais. Jie, pasak meistrės, vis dar yra populiarūs ir madingi.

2017 01 18 01

Manikiūro meistrė O. Štarė sako, kad tvarkingai nulakuoti nagai puošia kiekvienos moters rankas.

2017 01 18 05

Ypač populiarus kelių spalvų lakavimas. Kartais meistrė O. Štarė sulaukia prašymų padaryti ir skirtingos nagų formų manikiūrą, kuris atrodo itin ekstravagantiškai.


Info