Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Video
Katalogo kategorijų

Sulčiaspaudžių rūšys

Sulčiaspaudes galima skirstyti į 5 rūšis
Nuotraukos


 

 

Sulčiaspaudes galima skirstyti į 5 rūšis: 

  • Išcentrinė sulčiaspaudė. Skirta daržovėms, tačiau pakankamai universali, tad tinka ir vaisiams. Naudoja diską, kuris smulkina per sulčiaspaudės viršuje esančią angą įdėtus produktus. Neturi daug atskirų dalių, dėl to lengva naudoti ir lengva valyti. Jos yra galingiausios. Minusai – triukšminga; didelis greitis sunaikina dalį fermentų ir maistingų medžiagų; prastai smulkina lapuotas daržoves.
  • Citrusinių vaisių sulčiaspaudė. Skirta tik citrusiniams vaisiams. Sulčiaspaudės viršuje yra kūgio formos antgalis, ant kurio dedamas per pusę perpjautas vaisius. Sultys spaudžiamos rankiniu arba automatiniu būdu. jei neturite indaplovės, valymas užtrunka kiek ilgiau.
  • Malamoji sulčiaspaudė skirtingai nuo išcentrinės, naudoja veleną, kuris lėtai smulkina produktus. Dirba lėčiau, tad yra tylesnė, o galutinis produktas – sveikesnis, turintis iki 20% daugiau maistingųjų medžiagų. Smulkinimo mechanizmo dėka galutinis produktas yra tirštesnis, tad tokia sulčiaspaudė tinka riešutų sviestui, vaikiškoms košytėms, šaltiems desertams ir kitiems valgiams gaminti. Su specialiais priedais tinkama grūdų smulkinimui, mėsos malimui ar net makaronų formavimui. Kiek mažiau tinka daržovėms ir vaisiams. Pagrindiniai minusai – sulčiaspaudė brangesnė, sunkesnė ir procesas užtrunka ilgiau. Lengvai valoma.
  • Malamoji sulčiaspaudė su 2 velenais. Tai sulčiaspaudžių elitas. Turi du smulkinamuosius mechanizmus, dėl to su šia sulčiaspaude galima susmulkinti net ir lapines daržoves, puikiai tinka morkoms. Su specialiu antgaliu galima malti mėsą bei kitus produktus kaip ir su vieno veleno malamąja sulčiaspaude. Gali išspausti net iki 20% daugiau sulčių nei išcentrinė. Vidutiniškai tinka vaisiams. Dirba ypač tyliai. Minusai – brangiausia iš visų, o du velenai valomi ilgiau.
  • Kviečių ūglių sulčiaspaudė. Tai sulčiaspaudė, skirta iš kviečių grūdų užaugintiems ūgliams, kuriuos populiaru auginti namuose, nes išspaustos sultys turi daug naudingųjų medžiagų. Tokia sulčiaspaudė dažniausiai yra rankinė, bet gali būti ir automatinė.

 

Info