Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Beržų sulos rauginimas

Sula tai naudingas ir sveikas gamtos produktas
Nuotraukos

 

 

 

 

 

 

 

  Jei Jūs per patį sulos sezoną prisirinkot šio nuostabaus gėrimo daugiau nei suvartosit iš karto, pateiksime keletą beržų sulos apdorojimo variantų – beržų sulos rauginimas, šaldymas šaldiklyje, beržų sulos konservavimas. O kaip imti iš beržų sulą pažiūrėkite video :

 

 

Rauginta Beržų sulos gira Nr. 1.

1 litrą beržų sulos pašildyti iki 35 °C, įdėti 10-15 g. mielių su cukrumi. Indą uždengti ir laikyti 5-10°C temperatūroje. Po 3-4 dienų gira tinkama naudojimui.

Rauginta Beržų sulos gira Nr. 2.

0,5 ltr. perkoštos beržų sulos supilti į stiklainį, kuriame bus laikoma, įdėti 1 arbatinį šaukštelį cukraus, 2-3 razinas ir sandariai uždaryti. Išnešti į šaltą vietą. Laikyti 4-5 dienas ir po to galima naudoti. Cukraus dėti maždaug 1 arb. šaukštelis / pusei litro sulos, nes kitaip sula perrugs.

Rauginta Beržų sulos gira Nr. 3.

Imti 4 litrus beržų sulos, į ją įdėti 400 gr. medaus, 3-5 gvazdikėlius, 1 citrinos žievelę ir virti ant silpnos ugnies, vis nuimant putas. Po to atšaldyti ir įdėti 10-15 gr. mielių. Kai sula nustos rūgti („vaikščioti“), ją perkošti ir supilstyti į butelius. Į kiekvieną butelį įdėti po 2-3 razinas. Sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.

Rauginta Beržų sulos gira Nr. 4.

Imti 10 litrų beržų sulos. Į ją įmerkti marliniame maišelyje sudėtą rūginę džiovintą duoną ir supilti 0,5 kg. cukraus. Po 2 parų sudėti 1 valg. šaukštą susmulkintos ažuolo žievės ir indą uždaryti. Po 7 dienų sulą galima gerti, prieš tai perkošus.

Rauginta Beržų sulą Nr. 5.

Imti beržų sulos įdėti razinų ar/ir juodųjų serbentų šakelių, rauginti keletą dienų.

Sulos konservavimas Nr. 1.

Į 10 litrų beržų sulos įdėti 0,5 kg. cukraus, 20 gr. citrinos rūgšties ir pakaitinti iki 70-80°C, pastoviai maišant, kad ištirptų cukrus. Po to nukošti ir supilstyti į tarą. Pasterizuoti 85-90°C temperatūros vandenyje (0,5 litro stiklainius-25 min.; 3 litrų-40 min.).

Sulos konservavimas Nr. 2.

Pavirę 1 litrą sulos su 50 gramų cukraus, pridedame apelsino, citrinos, greipfruto griežinėlių ir užkonservuojame.

Beržų sulos šampanas.
12 litrų beržų sulos sumaišyti su 3,2 kg. cukraus ir virti nuimant putas, kol liks 9 litrai sulos. Tada perkošti, atšaldyti, sudėti 3-4 valg. šaukštus mielių, įpilti 3 stiklines balto vyno, 4 citrinas supjausytas riekelėmis ir padėti rūgti. Kai nustos rūgti, indą uždaryti ir leisti nusistovėti 1 mėn.

Sulos šaldymas

Yra ir toks sulos apdirbimo būdas, nežinia kiek jis išsaugo teigiamas sulos savybes, bet jei pageidaujat, galit supilti perteklinę sulą į lengvo plastiko butelį (nepripilti jo iki pat kakliuko, o palikti šiek tiek vietos ir laikyti šaldiklyje). Prireikus, išimat sušaldytą sulą, atitirpinat kambario temperatūroje ir ragaujat kaip išsilaikė


Info

Straipsnio kategorijos