Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Keletas idėjų patiekalams iš kiaušinių

Kiaušiniai – nekaloringas ir sveikas maistas. Kiaušinius dažniausiai užsikandame duona.
Nuotraukos

Kiaušiniai – nekaloringas ir sveikas maistas. Kiaušinius dažniausiai užsikandame duona. Energingiau jausitės ir virškinsis lengviau, jei kiaušinius valgysite pasirinktinai: su agurkais, pomidorais, salotų lapais, cukinijomis ar pakeptais baklažanais, naudodami naminį majonezą arba krienus.

Įdaryti kiaušiniai

Sumaišome trynius:

su pakeptais porais ar paprikomis alyvuogių aliejumi ar lydytu sviestu, įdėkite įvairiausių žalumynų: krapų, petražolių, baziliko, česnako laiškų, tada – druskytės, pipiriukų, (nebūtinai) naminio majonezo;

su tunu, džiovintais pomidorais, krapais, truputėliu naminio majonezo;

su keptais bakalžanais (baklažaną susipjaustykite nedideliais kubeliais, pakepkite su lydytu sviestu), įdėkite druskytės, pipiriuko, česnakiuko, svogūno laiškų, labai plonai pjaustykite ir truputi čili pipiro, savo naminio majonezo;

sumaišykite su avokadu, truputėliu tarkuoto džiugo sūrio, česnakiuko, pipirais, druska , trupučiu citrinos sulčių. Galite papuošti krapais, bazilikais, tarkuota citrinos žievele.

Kaip papuošti?

Įdarytus kiaušinius pabarstome garstyčių grūdeliais arba avokado riekelėmis. Papuoškite vyšninio pomidoriuko puse ir krapais. Rekomenduojame nusipirkti įvairių spalvų paprikų. Papriką susipjaustome į 5 dalis, laiveliais, pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių orkaitėje.  Į pakeptą paprikos laivelį įdedame įdarytą kiaušinį. Jūsų stalas atrodys labai gražiai ir žaismingai.

Kepti kiaušiniai be riebalų

Dažni pusryčiai – kiaušiniai, tačiau jie daug geriau tinka vakarienei ar net pietums. Daugumai skaniau kepti kiaušiniai, bet tokiu atveju papildomai gauname nereikalingų sočiųjų  riebalų. Kaip to išvengti? Tai visai paprasta, jei turite tinkamą keptuvę.

1. Imame kiaušinį ar kelis (jei valgysime pietums) ir įmušame į vėsią keptuvę. Jokių riebalų nereikia.

2. Pabarstome šviežiais ar džiovintais prieskoniais – krapais, baziliku, druska, uždengiame dangtį ir kaitiname.

3. Po kelių minučių turime skaniai ir sveikai iškeptus kiaušinius, kurių kaloringumas toks pat, kaip ir virtų.

Valgome su šviežiomis daržovėmis. Geriausia tinka rauginti ar švieži agurkai, pomidorai, virti burokėliai ar paprikos.

„Sveikos musmirės“

Jums reikės: kiaušinių, pomidorų, šiek tiek majonezo, žalumynų papuošimui.

Kiaušinius kietai išvirkite pasūdytame vandenye. Išvirusius kiaušinius nulupkite ir vieną galą šiek tiek nupjaukite, kad kiaušiniai stovėtų lėkštėje. Ant pastatyto kiaušinio uždėkite pomidoro griežinėlį, o ant šio – iš majonezo suformuokite mažus taškučius, kad atrodytų kaip musmirės kepurė. Lėkštę papuošikite žalumynais.

Avokadų ir kiaušinių salotos

Jums reikės: 2 prinokusių avokadų, brokolio, indelio konservuotų kukurūzų, 2 virtų kiaušinių. Užpilui: 1 šaukšto citrinos sulčių, 2 šaukštai balzaminio acto, 2 šaukšteliai garstyčių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Apvirtą brokolį (apie 2–4 minutes paverdame vandenyje) pamerkiame į šaltą vandenį (kad išlaikytų spalvą), paskui supjaustome mažesniais žiedynais. Sudedame supjaustytus kiaušinius ir avokadus, supilame kukurūzus. Pasiruošiame užpilą ir prieš tiekdami juo apipilame salotas.

Skanaus!