Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Tiršta Provanso sriuba

Tai tradicinis Provanso srities patiekalas, dažniausiai gaminamas pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių daržovių
Nuotraukos

8 asmenims reikės:

350 g moliūgo,

250 g makaronų vamzdelių,

100 g bazilikų padažo,

2 svogūnų,

1 poro,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

250 g bulvių,

1 morkos,

2 mažų cukinijų,

2 l daržovių sultinio,

90 g šviežių gliaudytų pupų,

80 g šviežių žirnelių,

2 pomidorų (odelę nulupkite),

prieskoninių žolelių (petražolių, rozmarinų, čiobrelių, mairūnų šakelių, laurų lapų),

druskos.

Paruošimas – 50 minučių

Gaminimas – 40 minučių

Sudėtingumas – paprastas

Nuvalykite ir nuplaukite visas daržoves. Petražolių, rozmarinų, čiobrelių ir mairūnų šakeles suriškite į ryšelį. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei porą ir kepkite ant mažos ugnies, kol pagels. Tada įdėkite surištas žoleles, laurų lapų pagal skonį, kubeliais pjaustytą moliūgą, bulves, morką, cukinijas, paskaninkite druska ir užpilkite sultiniu. Puodą uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol daržovės suminkštės (apie 10 min.). Tada sudėkite pupas, žirnelius ir smulkintus pomidorus. Vėl uždenkite ir dar 10 minučių pavirkite. Galiausiai sudėkite makaronus ir vėl virkite, kol išvirs makaronai. Sriubai baigiant virti, išimkite surištas prieskonines žoleles.

Paskaninę bazilikų padažu, Provanso sriubą galite patiekti iš karto arba leisti jai kiek pastovėti, kad susimaišytų visi skoniai, ir patiekti pašildytą.

Įdomūs faktai

Tai tradicinis Provanso srities patiekalas, dažniausiai gaminamas pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių daržovių. Per šią Prancūzijos sritį eina vienas svarbiausių į Santjago de Kompostelą vedančių kelių, aprašytų ir popiežiaus Kaliksto II kodekse (Codex Calixtinus). Tai Tulūzos kelias, iš Arlio ėjęs per Tulūzą, Pirėnų kalnus kirtęs ties Somporto perėja. Į šį kelią įsiliejo ir Frankų kelias, kuris vedė į Romą, juo iš Italijos buvo keliaujama į Ispaniją. Gal būtent todėl Genujoje įprastas bazilikų padažas aptinkamas ir Prancūzijos virtuvėje.

Bernardinai.lt