Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Varškės apkepas

Papuošiame kokosų drožlėmis arba smulkintais riešutais
Nuotraukos

500 g naminės varškės.

1 stiklinė manų kruopų.

Stiklinė smulkintų  datulių, džiovintų abrikosų arba razinų.

Stiklinė grietinės arba rūgpienio.

2 šaukšteliai  malto cinamono.

Pusė stiklinės rudojo cukraus arba melasos.

 

Į varškę supilame grietinę arba rūgpienį, rudąjį cukrų arba melasą, cinamoną. Gerai išplakame, suberiame manų kruopas, sudedame datules ar kitus džiovintus vaisius.

Palaikome 15 min., kad išbrinktų.

 Ištepame skardą ghi arba sviestu ir supilame gautą masę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 30 – 40 min.

 Ar apkepas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku. Papuošiame kokosų drožlėmis arba smulkintais riešutais.

 Atvėsinę supjaustome gabalėliais ir patiekiame su grietine, uogiene arba vieną.

 Skanaus.

 Zita Užkuraitienė