Ieškoti tarp:
Įmonių
Straipsnių
Pasiūlymų
Skelbimų
Renginių
Video
Katalogo kategorijų

Grikių blynai

Valgyti galima su grietinės ir svieto padažu arba su pomidorų salotomis
Nuotraukos

 

 

Būna ir tokių dienų, kai garnyrui verdame grikius ir jų kažkiek lieka. Išmesti gaila, o vienus valgyti vėl nesinori. Tačiau reikia trupučio fantazijos, ir tie patys grikiai gali prisikelti nauju pavidalu. Siūlome pasigaminti grikių blynų ir jums.

Grikių blynų gamybai reikės: apie 2,5 stiklinių virtų grikių, 1 nedidelės morkos, 1 svogūno, 2 kiaušinių, apie 3 šaukštų miltų, druskos, pipirų.

Į dubenėlį sudėkite grikius, suberkite sutarkuotą ir pakepintą morką kartu su svogūnu (patarimas, kai kepinsite morką su svogūnu, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio), įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pamatysite, iškeps purūs, skanūs blyneliai.

Valgyti galima su grietinės ir svieto padažu arba su pomidorų salotomis.

 

Info